Notícies

TECH-SLICE: Plataforma col·laborativa i BI per a la integració de dades energètiques i productives a sala de llescats

Dades recollides mitjançant la sensorització i digitalització

Plana Hurtós Enginyers, a través del clúster Innovac i altres empreses participants, forma part del projecte AEI TECH-SLICE, que té com objectius la millora de la sensorització de les sales de llescat de la indústria càrnia, la millora del control de les temperatures a la resta d’àrees de treball, i la millora de l’eficiència energètica en els processos productius del sector. (més…)

+ info

TECH-SLICE: Optimització dels processos productius i energètics de sala de llescat mitjançant sensorització i digitalització

Un dels projectes dels que forma part Plana Hurtós ha estat aprovat a la línia d’ajuts AEI 2022 Next Generation, en col·laboració amb diverses empreses i clústers. Aquest projecte, coordinat per INNOVACC, servirà per optimitzar els processos productius i energètics de sala de llescat mitjançant sensorització i digitalització. (més…)

+ info
Edificis industrials Instal·lacions Obra Pública
Enginyeria Civil
Enginyeria
farmacèutica i alimentària
Urbanisme
Arquitectura
Disseny BIM Equipaments
esportius
Consultoria Projectes d'obres, activitats, medi ambient i seguretat i salut

Circusland, un projecte de referència europea a Besalú

La Circus Art Foundation ha confiat en Plana Hurtós Enginyers per desenvolupar aquest projecte tan ambiciós. Es tracta d’un equipament únic a tota Europa dedicat a la història i al present del circ, amb espais d’exposició i arxiu. Es troba als edificis patrimonials de Cal Coro i els Claustres de Besalú i ens hi hem abocat de ple. Així hem tirat endavant un projecte monumental amb un resultat molt positiu.

El projecte de Circusland, promogut per la Circus Art Foundation, ens va entusiasmar ràpidament.  Era la primera vegada que ens proposaven habilitar un equipament cultural i això suposava un repte que vam saber assumir. De la mà d’en Genís Matabosch, ànima de tot el que envolta aquesta gran instal·lació, hem tirat endavant una feina de gran rellevància. El treball en equip, colze a colze amb els promotors i les seves idees, ha estat clau per acabar amb èxit la primera fase del projecte, a l’edifici de Cal Coro.

Cal Coro, situat al Prat de Sant Pere, és un edifici en bones condicions d’estructura i el treball principal ha estat adequar l’ús de les tres plantes: baixa, primera i segona. El recorregut de visita comença a dalt cap a baix. Les dues plantes superiors han estat les que més canvis han vist. Inicialment s’utilitzaven de magatzem i habitatge respectivament, i el canvi, ara, és notable. La segona planta compta amb una gran maqueta a més d’altres atractius per al visitant. A la primera hi ha destinat l’arxiu i d’altres materials. La planta baixa s’ha mantingut amb pocs canvis, amb l’accés, l’inici del recorregut expositiu i la zona de botiga.

Zona expositiva del museu.
Imatge: Circus Arts Foundation / Pepo Segura

 

Per completar els recorreguts hem construït una escala exterior, per evitar el creuament de fluxes de visitants. Té una forma ovalada, és lleugera i d’estructura metàl·lica i representa un element quasi escultural. Així queda tot integrat en l’entorn i es converteix en una part més de l’edifici.

La segona fase del projecte, que implicarà l’edifici dels Claustres, suposarà un repte arquitectònic més important. Es tracta d’un edifici catalogat on no es podran fer grans canvis en les distribucions i farà falta adaptar-nos a les seves característiques. Al pati posterior portarem a terme la construcció d’una passarel·la i rampa per donar ús a aquesta zona. Aquest element l’integrarem en l’entorn, tal i com marca el reglament sobre edificis de valor patrimonial com aquest.

Visió de Circusland.
Imatge: Circus Arts Foundation / Pepo Segura

 

El gran repte d’aquesta tasca viva és adaptar dos edificis amb un valor patrimonial important al seu ús museístic. A Plana Hurtós Enginyers i Circusland hem unit els nostres camins. Hem tirat endavant un projecte monumental que uneix els nostres valors de proximitat i qualitat per esdevenir un punt de referència continental en un mon tan especial com el circ.

Casos d'èxit